Széchenyi 2020

PRECÍZIÓS ORVOSI ESZKÖZ GYÁRTÓ GÉPEK BESZERZÉSE A NATURAL DENTAL KFT-NÉL

A kedvezményezett neve: Natural Dental Kft.

A projekt címe: PRECÍZIÓS ORVOSI ESZKÖZ GYÁRTÓ GÉPEK BESZERZÉSE A NATURAL DENTAL KFT-NÉL

A szerződött támogatás összege: 38.450.552,-Ft

A támogatás mértéke (%-ban):
55,12%

A projekt tartalmának bemutatása:

GINOP1.2.2-15-2015-01521 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PROJEKT KERETÉBEN BESZERZÉSRE KERÜLTEK A PRECÍZIÓS ORVOSI ESZKÖZ GYÁRTÓ BERENDEZÉEK A NATURAL DENTAL KFT-NÉL.

A fogászati szolgáltatásokhoz kapcsolódó orvosi eszközök és implantátumok gyártásához szükséges gyártó berendezéseket a Natural Dental Kft. a projekt megvalósítása során beszerezte és beüzemelte. A projekt a „Precíziós orvosi eszköz gyártó gépek beszerzések a NATURAL DENTAL Kft-nél” című, GINOP-1.2.2-15-2015 kódszámú pályázati felhívás alapján nyert 38,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A Natural DentalKft. kapacitásainak bővítése során CAD-CAM technológia alkalmazására képes gyártó berendezések kerültek beszerzésre. A berendezések a cég Kistelek, Tisza u. 20. alatti telephelyén kerültek beüzemelésre. Az új technológia a jelenleg elérhető legmodernebb eljárások alkalmazását teszi lehetővé, amivel a különféle precíziós, egyedi eszközök, illetve a kezelések során felhasználásra kerülő egyedi implantátumok gyártása megvalósítható.

Az új eszközök lehetővé teszik számunkra új anyagok megmunkálását, új piacok megszerzését. A CAD-CAM technológia alkalmazása során a munkafolyamat a munkadarab bescannelésével kezdődik, majd térben és 3 dimenzióban digitálisan megtervezzük a Dental Designer programmal. A gyártási folyamat harmadik lépéseként a projekt keretében beszerzett marógéppel a megfelelő munkadarab kifaragásra keürül. A projekt keretében beszerzett 3D nyomtató a bescannelendő munkaminta legmodernebb előállítási formája, mely elengedhetetlen a külföldről érkező Oralscannerrel levett digitális modellek készítésénél.

A projekt tervezett elszámolható költsége összesen 54.929.360,- Ft volt, melyből 38.450.552,-Ft vissza nem térítendő támogatásból kerül finanszírozásra.

A projekt befejezési dátuma: 2017. 01. 26.
Projekt azonosító száma: GINOP1.2.2-15-2015-01521