Fogászati Problémák

Fogmosási tippek

Használjon puha, legömbölyített sörtéjű és fejű fogkefét. – 3 havonta cserélje le fogkeféjét – Használjon speciális fognyaki érzékenységre kifejlesztett fogkrémet

bővebben

Mozog a fogam

A rendszeres fogkő eltávolítással tudja megakadályozni a fogágy betegség kialakulását és a fogak elvesztését. Amennyiben a foga mozog, a fogágy kezelhető zárt, illetve nyitott kürettel, ami egy mély tisztítást jelent.

bővebben

Kezelési javaslat: Szájhigiénés kezelés, Paradontológia,

Éjszaka csikorogtatom a fogaimat.

A fogcsikorgatás és fogszorítás igen gyakori probléma. Kiváltó okai lehetnek, a túlhajszolt életmód és a stressz, ez nyugtalan alvást, állkapocs ízületi problémákat és elkoptatott fogakat eredményez.

bővebben

Vérző fogíny fogmosáskor

A fogmosás során vérző fogíny fogínyelváltozásra utalhat. A fogínyelváltozás egy általánosan jelentkező probléma, amit a foglepedék kialakulása a fogakon állandóan képződő ragadós baktériumfilmréteg okoz.

bővebben

Kezelési javaslat: Paradontológia,

Implantátumom van

Az implantátumok élettartama nagyban függ a megfelelő szájhigiéniától. A megfelelő tisztítás azért is nagyon fontos, mert bár magában az implantátumban nem alakulhat ki szuvasodás, de az azt körülvevő íny és tartószövetek begyulladhatnak, további betegségeket idézve elő.

bővebben

Mit csinál a dentálhigiénikus?

A Natural Dental pesti és budai klinikáin nagy figyelmet fordítunk a dentálhigiénikusi tevékenységekre. Filozófiánk szerint a legmagasabb szintű betegellátás egyik nagyon fontos eleme a dentálhigiénikusi munkakör, mely segíti és előkészíti a fogorvos munkáját.

bővebben