Fogfehérítés

Fogászati rendelőnkben kétféle fogfehérítő rendszer működik. A lámpás Zoom! Fogfehérítés, valamint az otthoni sínes fogfehérítés.

A sínes fogfehérítő rendszert azoknak ajánljuk, akik megfelelő önuralommal rendelkeznek ahhoz, hogy a fehérítés ideje alatt kerüljék a színes ételek és italok fogyasztását, a dohányzást. Fontos, hogy napirendjüket is úgy alakítsak ki, hogy a fehérítésre minden egyes nap /vagy éjszaka/ jusson idejük. Összehasonlításként: amíg a ZOOM! lámpás rendszer akár 8 árnyalatot képes világosítani 1,5-2 óra alatt, addig a sínes, otthon használható, professzionális fehérítő anyagokkal (Day White és Nite White) hasonló eredményt néhány hét alatt lehet elérni. Természetesen a költségek is hasonló arányban változnak. A fogorvos szakvéleményének figyelembevételével kell dönteni arról, hogy a lámpás vagy a sínes fogfehérítő rendszer megfelelőbb a páciensnek. A sínes rendszerek használata főként a fenntartó kezeléseknél javasolt.

A fogorvos először megvizsgálja a fogakat és a fogínyt. Szükség lehet egyes régi tömések, illetve szuvasodások ellátására. A porcelán koronák, illetve tömések színe a fogfehérítés során nem változik, így végleges tömés vagy fogpótlás csak a fogfehérítési eljárás végeztével készíthető, mikor kialakult az új, ideális fogszín.

A fogfehérítés végén védőréteggel -Relief ACP Gel- vonjuk be a fogakat. A Relief ACP Gel megszűnteti a fogak érzékenységét, melyek kémiai vagy fizikai behatás következtében alakultak ki, csökkenti a fogfehérítés közben fellépő érzékenység előfordulási arányát.