Diagnosztika

Minden új páciensünk esetében állapotfelmérésre kerül sor a különféle kezeléseket megelőzően, melynek során a fogak, az állkapocs és az állcsontok állapotának ellenőrzése történik. Továbbá a diagnosztika tartalmazza a szájüreg lágy részeinek vizsgálatát és a rákszűrést is. Ennek segítségével a páciens és a fogorvos egyaránt teljes képet kap a szájüreg egészségi állapotáról, illetve kóros elváltozásainak okairól. Az állapotfelmérés kiegészítéseként egy olyan kérdőív kitöltésére is sor kerül, mely a páciens egyéb betegségeit és általános egészségi állapotát térképezi fel, amelyek hatással lehetnek fogazatának állapotára, illetve meghatározzák a kezelési lehetőségeket.

A fogfogorvos megítélésétől függően, az előzetes állapotfelmérés elkészítése mellett, készíthető még tanulmányi lenyomat és fénykép a páciens fogazatáról, természetesen a páciens beleegyezésével. Ezen információk birtokában könnyebben tanulmányozhatóak a rendellenességek, hiányosságok és segít az egyénre szabott kezelési terv elkészítésében. A forgorvos a diagnózis felállításakor figyelembe veszi a páciens kéréseit, meglátásait, és annak alapján határozza meg a megfelelő kezelési módot. Minden eljárásunk, vagy beavatkozásunk során pácienseink személyes érdekeit tartjuk szem előtt, így mindig arra törekszünk, hogy kérésüknek eleget tegyünk, miközben a szükséges esztétikai és funkcionális szempontok is érvényesülnek a kezelés során.

Páciensünk a komplett diagnózis felállítása után átveheti személyére szabott kezelési tervét, mely tartalmazza az ajánlott kezelési módot, valamint annak költségeit is. Az áraink változásáról előzetesen értesítjük pácienseinket.

Fogmegörző szemléletünkből adódóan, amennyiben páciensünk, bizonyos félelmektől vezérelve, a fog kezelése helyett inkább annak kihúzását részesítené előnyben igyekszünk meggyőzni saját álláspontunkról. Ennek oka, hogy fogorvosi eskünkhöz híven a szükségtelen kezelések végzése etikátlan tettnek minősül. Célunk a felmerülő problémák fájdalommentes kezelése, a szájüreg és a fogak egészségének visszaállítása.

Natural Dental Buda fogászati rendelőnkben lehetőség nyílik a fogászati kezeléseket altatásban (szedációban) is elvégezni. Amennyiben ez iránt érdeklődik, kérjük keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.