Implantológia


Fogászati implantátum, fogbeültetés mindkét fogászati klinikánkon –  Natural Dental Pest és Natural Dental Buda – elérhető!
A hiányzó fogakat – kivétel pl. a bölcsességfogak – a lehető leghamarabb pótolni kell. A hosszú ideig tartó foghiány idővel rosszabb táplálkozáshoz vezet, ami gyakran gyomorpanaszokat, emésztési problémákat okoz.

A hiányzó fog helyén lévő csontveszteség miatt a többi fog „elvándorol”, elmozdul a rágóerő iránya szerint, ami az arc esztétikájában is zavart okoz. A részleges vagy teljes protézis sokakat zavar, akárcsak a híd – az ilyen esetekben kínál alternatívát a fogbeültetés, azaz a fogászati implantátum alkalmazása, melyet Budapest két pontján is megoldásként ajánlunk.

fog implantátum, a fogbeültetés ára függ a hiányzó fogak számától, elhelyezkedésétől, a csontmennyiségtől és annak minőségétől. A fogászati implantátum célja a valódi foggyökér helyettesítése. A beavatkozás során az implantátumot fogászati rendelőink mindegyikében az elveszített fog helyére ültetik be, hogy erre rögzíthessék a koronákat, hidakat és protéziseket.

fogászati implantátumok tiszta titánból készülnek, mivel ez biológiai, kémiai és fizikai jellemzőinek köszönhetően a legmegfelelőbben épül a csontba és az emberi szervezet teljes mértékben elfogadja, ami elengedhetetlen a sikeres fogbeültetéshez. A fog implantátum ára  a probléma mértékétől és súlyosságától függ, ezért is fontos, hogy a probléma felmerülésének kezdeti szakaszában szakemberhez forduljon a páciens. Így elkerülhető a nagyobb fájdalom és a költséges beavatkozás.

Kinek javasolt a fogbeültetés, implantálás?
Magyarországon minden 18. életévét betöltött, egészséges páciensnél végezhető fogbeültetés. Ezért is foglalkozunk fogászati implantátumokkal Budapesten, két helyszínen. Bízunk benne, hogy munkánkkal sokak segítségére lehetünk. Bizonyos esetekben sajnos nem kerülhet sor fogimplantátum alkalmazására – egyes betegségek ugyanis kontraindikálhatják (kizárhatják) az implantációt.

A fogászati implantátum utáni szájhigiénia
Fogorvosaink szerint, fogászati implantátum beültetését követően kiemelt jelentőségű a rendszeres fog- és szájápolás ahhoz, hogy a fogimplantátum hosszú élettartamú legyen. A nem megfelelő szájhigiénia előbb-utóbb a fog implantátum elvesztéséhez vezet.

Helyes fog- és szájápolás fogbeültetés után:
• naponta minimum kétszeri fogmosás
• heti egyszeri Listerine-nel vagy Chlorhexameddel (vagy egyéb hasonló termékkel) való öblögetés
• dohányzás kerülése
• cukros ételek mellőzése
• félévenkénti kontrollvizsgálat, a fogorvos utasításainak maradéktalan betartása
• félévenként javasolt fogkőtisztítást végeztetni

Az implantálás, fogbeültetés menete
Amennyiben a páciens csontmennyisége megfelelő, a fogászati implantátum beültetése fogászati rendelőinkben egy-másfél órát vesz igénybe. Rutinműtétnek számít, és helyi érzéstelenítésben történik. A fogimplantátum behelyezését 3-4 hónap gyógyulási idő követi. Ezután a páciens visszatér a fogászati rendelőbe, hogy fogtechnikai laboratóriumunkban elkészítsük a végleges koronákat az implantátumokra. Ekkor megtörténik a lenyomatvétel, később pedig a vázpróba. Amennyiben a pótlás cirkonból készül, úgy fogtechnikusunk segítségével a fogszínt még a vázpróba előtt meghatározzuk, így az új korona színe tökéletesen illeszkedik a meglévő fogakéhoz.

Amennyiben fogászati klinikánkon történő vizsgálatok alapján, a páciens csontmennyisége a fogbeültetés leendő helyén nem elegendő, a szájsebész fogorvosunk csontpótlást javasolhat. A csontpótló műtétet szintén helyi érzéstelenítésben végezzük. Gyakran a csontpótlással egy időben végezhető a fogimplantátum behelyezése is, de az is előfordul, hogy néhány hónap gyógyulási időre van szükség.

A Natural Dental budai fogászati klinikáján lehetőség van altatásban, éber szedációban is elvégezni a fogbeültetést, csontpótlást, illetve más beavatkozásokat.
Személyes konzultációnk során egyénre szabott kezelési tervet és árajánlatot készítünk pácienseinknek. Nálunk nincsenek rejtett költségek!