Préskerámia korona

A préskerámia használatával elsősorban kiemelkedő esztétikai hatás érhető el szólókoronák, inlay-ek, onlay-ek, héjak készítésénél.

A préskerámia fémmentes pótlás, amely teljesen biokompatibilis, nem allergizál.

A préskerámia alatt lévő csonkot ugyanúgy „vállasan” kell előkészíteni, mint a cirkon kerámia vagy fémkerámia esetében, esztétikája is hasonlóképpen művészi. Ezt a fajta kerámiát nagy nyomáson préselik az égetés során. Préskerámiát gyökérkezelt fogra is készíthetünk, hiszen bizonyos mértékig takarja az elszíneződött csonkot, magas üvegszál tartalmának köszönhetően pedig esztétikus. A hagyományos koronáknál és hidaknál a fém váz megakadályozza a fény áteresztését. A préskerámia teljes mértékben igazodik a fogszínhez, és a fog fényáteresztő képessége is teljes mértékben megőrizhető.

Fogászati laboratóriumunk jelenleg a piacon található préskerámia rendszerek közül a legtökéletesebbet, az Ivoclare cég IPS e.max rendszerét alkalmazza. Egyedülálló tulajdonsága, hogy nemcsak préskerámia alapra, hanem cirkon vázra is ugyanaz a kerámia használható, ezáltal színben és struktúrában nincs különbség, ha két különböző fémmentes pótlás kerül a szájba.

Fogtechnikusaink az esztétikai fogászat egyik legmodernebb rendszerével, az IPS e.max-al dolgoznak. A New Yorki Egyetem fogászati tanszékén készült teszteredmények szerint az IPS e.max lítium diszilikát a legerősebb szájba alkalmazott kerámia, amit napjainkig teszteltek.

Préskerámia eljárással inlay, valamint préskerámia héj is készíthető.

Az IPS e.max rendszer egyedülálló tulajdonsága, hogy akár csiszolás nélkül is készülhetnek (direkt módszer) nagyon vékony kerámia héjak, amellyel számos szín és esztétikai problémát (pl. diasztémát) lehet orvosolni.