Éber szedáció (altatásos fogászat)

Azok számára ajánljuk az éber szedáció igénybe vételét, akiket a beavatkozás alatt erős szorongás, félelem és hányinger gyötör, a gépek zúgása feszengést vált ki belőlük, valamint egy örökkévalóságnak érzik a kezelési időt.

Az éber szedáció előnyei közé tartozik, hogy megnyugtatja a pácienst, gyorsabb lefolyásúnak érzékeli a kezelést, így nem lesz rossz emléke a beavatkozásról. Egyetlen kellemetlenséget csak a kanül behelyezése okozza, ami biztosítja a vénás nyugtató áramlását, de a további fájdalommentes kezelést a helyi érzéstelenítés biztosítja.

Az „altatást” aneszteziológus szakorvos végzi, aki az egész beavatkozás ideje alatt a páciens mellett marad és biztosítja a nyugalom és relaxáció zavartalanságát. Mindemellett az aneszteziológus feladata az „altatás” kockázatának csökkentése, hiszen a magas színvonalú technikai háttér és biztonságos szerek alkalmazása mellett, minden érzéstelenítés kockázati tényezővel rendelkezik. Ennek oka, hogy a tudati funkciókon kívül hatással van testünk egészére is, így többek között a légzési funkciókra, a keringésre, anyagcsere és belső szervi működésre egyaránt.

Az altatóorvos feladata a személyre szabott érzéstelenítési forma kiválasztása és alkalmazása is, valamint a hirtelen fellépő szövődmények megszűntetése. A kezelés alatt a páciens tudatánál van, csupán kismértékű befolyásoltság és lassúság jellemző rá, éppen ezért, a kezelés végeztével csak kísérő társaságában távozhat rendelőnkből.

A beavatkozást megelőzően az aneszteziológus részleges tájékoztatást nyújt úgy az altatást, mint a kezelés módszerét, menetét és hatásait illetően, valamint begyűjti a kórelőzménnyel kapcsolatos minden fontos információt, így biztosítjuk a 100%-os biztonságot és sikert.