Vállas előkészítésű fémkerámia korona

A fogat abban az esetben látjuk el koronával, ha a fog koronája valamilyen oknál fogva oly mértékben hiányos, hogy azt fogtöméssel nem lehet megfelelő módon helyreállítani. Abban az esetben is alkalmazzuk, ha a fogat meg akarjuk védeni az esetleges sérülésekkel járó túlterhelésektől (pl. gyökérkezelés utáni törékennyé válnak a fogak).


A fémkerámia korona vállas előkészítéssel biztosítani tudja a fog és a korona közötti folytonosságot, öntisztulást, valamint a tisztíthatóságot, ezáltal megőrzi épen, egészségesen az ínyt és a fogágyat. A vállas fémkerámia (porcelán korona) előkészítés megnöveli a pótlás élettartamát, esztétikus és nem károsítja az ínyt, fogágyat.

Fogászati rendelőinkben a fog megfelelő előkészítése után, a lecsiszolt fogcsonkról lenyomat készül, melyre a fogtechnikusaink mikroszkopikus pontossággal elkészítik a pontos, jól záródó, alakra, színre és funkcióra nézve megfelelő fogkoronát vagy hidat.

Amennyiben egy szájban több korona készül, akkor fontos, hogy ezek mindig azonos fémvázra készüljenek.

A természethű fogak leképezése fémkerámia pótlások esetében a porcelán individuális formai és színbeli kialakításával érhető el.